Het meisje met de kanten muts; Stijloefeningen #3

Geplaatst op: 29 augustus 2011 door Carolien Geurtsen in Stijloefeningen
Tags:,

Het meisje met de kanten Muts - Stijloefening#Rob klapt zijn mobiel dicht en blijft na even aarzelen staan in de rij voor ‘t Van Gogh Museum.
Hij vertikt het om zich dat bezoek door de neus te laten boren, ook al heeft Femke het net af laten weten. God wat heeft hij de pest in. Kaarten besteld via internet én betaald natuurlijk. Ook voor het verrassingsconcert van Prince vanavond heeft hij met moeite kaartjes gescoord.
Hij trilt van woede en zint op wraak maar kan zo gauw niets anders bedenken dan haar vrijdagavond in de kroeg een pilsje in haar gezicht gooien ten overstaan van haar vriendinnen en die nieuwe loser van haar. Zijn blik dwaalt af.
Gefascineerd kijkt hij naar het patat etende meisje naast hem. Met ‘t kanten mutsje wat ze op heeft, maakt ze een beetje belachelijke en verloren indruk. Ze kijkt wat hulpeloos om zich heen. Blijkbaar wacht ook zij op iemand.
In één beweging draait hij zich om en stoot met zijn elleboog ruw de bak patat uit haar handen. De mayonaise klettert op de verzorgd uitziende buurvrouw haar prachtige schoenen.
Tevreden haalt hij zijn schouders op, mompelt ‘sorry’ en gaat op weg naar de kroeg op de hoek.

Advertenties
reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s