De ontknoping

Geplaatst op: 28 april 2010 door Lucas Bezembinder in /Actueel/
Tags:, , ,

Zowel in Nijmegen als in Breda zijn de laatste 10 minuten ingegaan. Bij NEC – Ajax staat het 0-2 door twee vroege doelpunten van Suarez. In Breda heeft NAC een kleine tien minuten geleden gescoord en is de stand nu 1-1 tegen FC Twente, de andere kampioenskandidaat. De Ajax-supporters die zich massaal in de Arena hebben verzameld gaan helemaal uit hun dak. “Wat zijn die Tukkers stil, wat zijn die Tukkers stil,” zingen ze niet alleen oneerbiedig maar ook volstrekt zinloos. Buiten het stadion is er niemand die ze hoort.

Even wordt het rustiger als op het grote scherm NEC in de 81e minuut scoort; 1-2. “Niks aan de hand,” proberen de supporters elkaar gerust te stellen. Maar ze hebben ook gezien dat Ajax zenuwachtig verdedigt. Als NEC nog een keert scoort gaat het feest alsnog niet door.

Dan wordt het doodstil in het stadion. In de 85e minuut krijgt FC Twente een penalty. Iedereen houdt zijn adem in. Minutenlang lijkt het stadion leeg te zijn. Dan ontploft de Arena. Ten Rouwelaar, de keeper van NAC stopt de strafschop van Ruiz. Van held is hij nu de schlemiel van Twente.

Veel tijd om te juichen is er echter niet. Op het grote scherm ziet iedereen Stekelenburg in de fout gaan. De niet klemvaste bal wordt door de attente Sarpong in het doel geschoven; 2-2. FC Twente wordt toch kampioen. In Nijmegen fluit de scheidsrechter en de Ajax-sjaaltjes worden massaal op het lege veld gegooid. In Breda wordt nog gevoetbald, maar de meeste radiootjes zijn al uitgezet.

Plots klinkt er rumoer. “NAC heeft gescoord!” wordt er geroepen. Uit de luidsprekers klinkt “We are the Champions” en de Ajax-supporters vallen elkaar huilend in de armen.

Als hij wakker wordt kan hij zich zijn droom nog maar vaag herinneren. Hij loopt naar beneden en pakt de Telegraaf van de mat. “EERSTE KAMPIOENSCHAP FC TWENTE DOMPELT HOOFDSTAD IN ROUW!” kopt de krant in chocoladeletters.

reacties
 1. Warvis schreef:

  Zelf heb ik totaal niets met voetbal en dromen doe ik hoofdzakelijk over leuke mevrouwen. Maar wat schrijven betreft weet jij de spanning er prima in te brengen!

  Cheers.

 2. elisabeth schreef:

  Jeetje je hield me goed gevangen en het einde vond ik super. Waarom, dat zal ik niet verraden, want dan geef ik de clou weg en dat zou zonde zijn.

  super super

  Elisabeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s