1 april!

Geplaatst op: 31 maart 2010 door Thedo Keizer in /Actueel/

De juf van mijn 5-jarige zoon gaf alle ouders vanmorgen een brief mee: op last van minister Klink moeten basisscholen in heel Nederland in verband met de veiligheid de (veter-) strikdiploma’s van alle leerlingen overleggen. Morgen allemaal de diploma’s meenemen, of alsnog binnen twee weken behalen! Er zat een indrukwekkend ogende brief van Klink himself bij.

Benieuwd hoeveel ouders daar morgen ingetrapt blijken te zijn!

Eén van de leukste aprilgrappen die ik ken speelde zich af in mijn Groningse studententijd. Twee medestudenten gingen naar een groep stratenmakers die op het Zuiderdiep met straatklinkers in de weer  waren. “Er komen straks politieagenten,” vertelden ze aan de verbaasde stratenmakers, “die jullie zullen willen bekeuren voor het openbreken van de weg. Maar trap er niet in: het is een aprilgrap. Het zijn geen echte agenten, maar gewoon verklede studenten.”

De stratenmakers bedankten hartelijk voor de tip.

Vervolgens gingen de studenten naar het politiebureau. “Sommige aprilgrappen van medestudenten gaan ons te ver”, meldden ze de dienstdoend agent. “Een paar van ons heeft zich als stratenmaker verkleed, en zijn bezig op het Zuiderdiep om de weg op te breken…” De agent was het met ze eens dat dat natuurlijk niet kon: “We sturen er wel even iemand op af.”

De bedenkers van deze geniale grap zijn hierna rustig op een terrasje in de buurt van de stratenmakers gaan zitten om te zien hoe zich een prachtige spraakverwarring ontrolde…

Advertenties
reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s